Restauratie carrosserie van oldtimers


Dit kunnen we opsplitsen in een aantal aparte activiteiten die we stuk voor stuk grondig beheersen:


ZANDSTRALEN OLDTIMERS

Voor meer uitleg, bekijk de rubriek zandstralen.


LASSEN & PLAATWERK OLDTIMERS

Door roest aangetaste onderdelen worden weggesneden en vervangen door nieuw plaatwerk. Wat niet meer beschikbaar is, maken we zelf in eigen atelier. Dit vraagt heel wat know-how en ons streefdoel is het maken van complete carrosserieonderdelen voor zeldzame oldtimers.
Wanneer zeer veel laswerk dient te gebeuren aan een koetswerk, wordt deze op een richtbank met op maat gemaakte calibers geplaatst om vervorming te voorkomen. Vooral cabrio’s krijgen deze behandeling en wagens met een demonteerbaar chassis.

RECHTEN, KRIMPEN, UITDEUKEN & VERTINNEN OLDTIMERS

Bij het lassen van sommige onderdelen hoort onvermijdelijk vervorming. Plaat rekt en wordt slap als een schotelvod. Het opnieuw opspannen door krimpen is een noodzakelijke en belangrijke stap in het restauratie proces. Ook uitdeuken gebeurt in deze fase, net als afwerking van onder andere deurnaden met tin zoals dit vroeger gemeengoed was.
Tin afwerking is duurzaam en barst niet zoals (te) dikke plamuur lagen.

CARROSSERIEVOORBEREIDING OLDTIMERS EN KLASSIEKERS

Na heel wat uren lassen, slijpen, uitdeuken, krimpen en vertinnen is het de beurt aan de echte fijnafwerking. In deze fase wordt het koetswerk volledig strak gemaakt en klaargezet voor het uiteindelijke lakken.
Dit gebeurt in een aantal stappen met grote nauwkeurigheid en oog voor detail.

LAKWERK OLDTIMERS EN KLASSIEKERS

De laatste fase is het aanbrengen van de finale laklagen. Wij beschikken over een eigen spuitcabine en werken met verfproducten van PPG op solventbasis. Dit laat ons toe om een prachtig resultaat te garanderen. Vaak worden effen kleuren afgewerkt met 2 lagen vernis net als metallic kleuren. Dit garandeert kleurvastheid en beperkt de vorming van micro krassen tijdens het wassen en ander onderhoud.

POLIEREN LAKWERK OLDTIMERS

Voor een spiegelglad resultaat kan je de wagen polieren. Dit is optioneel en dient vooraf besproken te worden. Tijdens het lakken wordt de auto voorzien van een extra aantal lagen vernis. Achteraf worden deze gepolijst tot een spiegelglad oppervlak ontstaat. Door de extra vernis lagen krijg je een mooie diepglans in de lak.